Kom in beweging!

Uniek Sporten

Inclusief sporten

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. De gemeente Heerde vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, ongeacht leeftijd, lichamelijke / geestelijke gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie.

Uniek sporten

Daarom zijn we aangesloten bij het landelijke platform Uniek Sporten én bij het Uniek Sporten Uitleen platform. Vanaf 1 maart is het mogelijk om sporthulpmiddelen te lenen. Omdat inclusief sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft, trekken we hier regionaal in op. Dit doet de gemeente Heerde samen met de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Wethouder Nienhuis is enthousiast: "In Heerde vinden wij het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Doordat we samen met de andere gemeenten op de Noord-Veluwe deelnemen aan Uniek Sporten Uitleen kunnen onze inwoners met een fysieke beperking vaker sporten en bewegen.’’

Voor meer informatie of vragen kun je terecht bij Niek Hofman, buurtcoach sport- en bewegen gemeente Heerde, n.hofman@heerde.nl.

Uniek Sporten Uitleenplatform

Het uitleenplatform zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door deze uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past met het daarbij passende hulpmiddel.  De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het
gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.

Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor volwassenen die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel. Kijk op www.unieksporten.nl/uitleen voor meer informatie.