Kom in beweging!

Buurtcoaches Jongerenwerk Nanette en Roel

 

Buurtcoaches Jongerenwerk Nanette en Roel 

Wij zijn Nanette van der Kemp en Roel Slingerland. Samen zijn we de jongerenwerkers uit de gemeente Heerde. Nanette is op 1 augustus van dit jaar begonnen en Roel is sinds 2014 jongerenwerker in de gemeente.

Het jongerenwerk is er voor alle jongeren die gebruik willen maken van het jongerenwerk maar richt zich in het bijzonder op kwetsbare jongere. Dit doen we door er voor ze te zijn. Op tijden dat de jongeren vrij zijn, op de plekken waar de jongeren zijn en met de dingen die jongeren belangrijk vinden.

Effectief jongerenwerk is in onze ogen dan ook:

 

•             een plek waar jongeren zich thuis voelen

•             waar ze een goede verbinding met de jongerenwerker kunnen hebben

•             waar positieve rolmodellen zijn

•             waar ze hun eigen talenten kunnen ontdekken en ev. kunnen uitleven

•             waar ze leren verantwoordelijkheid te dragen

•             waar een beroep wordt gedaan op hun beste eigenschappen

•             waar ze iets kunnen leren over normen en waarden

 

 Deze doelen streven we na vanuit de volgende visie:

“We zijn ervan overtuigd dat present (net) werken in een team van jongerenwerkers de meest effectieve en duurzame manier van werken is waardoor meer jongeren in kwetsbare situaties ècht worden gezien en daardoor geholpen zich te ontwikkelen en te participeren binnen de gemeenschap.”

 Onze missie die daaruit voortkomt is:

“We streven ernaar een samenhangend aanbod van ondersteuning (buurtpedagoog) en activiteiten (sociaal cultureel werker) aan te bieden aan alle jongeren in Heerde die dat nodig hebben en in het bijzonder kwetsbare jongeren. Als jongerenwerkers zoeken we daarin vanuit onze kennis, kunde en verbindingen met jongeren voortdurend naar de beste oplossingen en mogelijkheden. Als jongerenwerkers willen we een verbindende schakel zijn voor jongeren tussen thuis, werk, school en vrije tijd.”

Om dit te bereiken hebben we de beschikking over 2 locaties: Het Honk in Heerde (in de Heerd) en Odyssee in Wapenveld (WH van de pollstraat 3). Daar organiseren we open inloop voor kinderen van 8-12 jaar, voor jongeren van 12-19 jaar en voor bijzondere doelgroepen zoals jonge mantelzorgers, meidengroep en jongeren met wat extra’s zoals licht verstandelijk beperkt, autisme, ADHD of andere redenen dat het wat moeilijker voor ze is om zich in een groep zich prettig te voelen.

We sporten, we poolen, we gamen, we darten, we luisteren muziek, we kletsen, we gymen, we verven, we spelen met lego, we doen bordspelletjes, we kijken film etc etc.

9 keer per jaar organiseren we een filmmiddag in de Heerd en 9 keer per jaar op de laatste vrijdag van de maand organiseren we een voetbaltoernooi. In januari 2020 zal het 50ste toernooi worden gehouden.

Daarnaast ondersteunen we jongeren met een hulpvraag. Ook in samenwerking met de gezinscoaches van het Centrum voor jeugd en gezin en mensen van de gemeente. We zijn regelmatig op straat om met de jongeren in gesprek te zijn over hoe het met ze gaat en soms over overlast meldingen.

Mocht je vragen hebben over jongerenwerk neem dan contact op via de telefoon of mail.

Roel: 0652745048 of r.slingerland@heerde.nl

Nanette: 0611905567 of n.vanderkemp@heerde.nl